mypressious.gr

Muse-ic

Ε, ναι. Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που πραγματικά με παραδέχομαι.

Περί Travellin’ Brothers ο λόγος.

Ανακάλυψα αυτό το group έξι μεσήλικων από το Bilbao της Ισπανίας στο RockFest. Αν θα έπρεπε να τους χαρακτηρίσω με μία λέξη, αυτή θα ήταν ENERGY ή καλύτερα pure ENERGY (εντάξει, δύο λέξεις…, αλλά ποιος μετράει;).

Αν σκεφτείς ότι δεν πρόκειται πλέον για εικοσάρηδες και ότι εγώ, μία τριαντάρα, κουράστηκα βλέποντάς τους να χοροπηδούν ξέφρενα στη σκηνή, αναμφισβήτητα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη δύναμη και την ένταση της μουσικής και των live εμφανίσεών τους, που γεμίζουν συναυλιακούς χώρους χιλιάδων ατόμων.

Blues, Gospel και early Jazz η μουσική παραγωγή τους, σε αγνή και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη μορφή, γεμάτη ρυθμό και συναισθήματα. Από την πρώτη στιγμή οι μελωδίες τους σε αναγκάζουν να κουνήσεις τα πόδια σου. Στη συνέχεια σηκώνεσαι δειλά δειλά από την καρέκλα σου και… το κακό έχει ήδη γίνει. Καταλήγεις να χορεύεις με τον άγνωστο δίπλα σου, γελώντας ασταμάτητα, χύνοντας την μπύρα τριγύρω και προσπαθώντας να τραγουδήσεις λόγια που (ακόμη) δεν έχεις μάθει. Αλλά πού θα πάει, την επόμενη φορά θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένη.

Δεκαπέντε χρόνια ύπαρξης, ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, οχτώ δίσκοι και πάνω από χίλιες συναυλίες είναι κάποια από τα νούμερα που χαρακτηρίζουν την πορεία αυτού του συγκροτήματος. To 2015 κερδίζουν το Βραβείο του Καλύτερου Blues Music Group της Ευρώπης και εκτοξεύονται ακόμη περισσότερο οι πωλήσεις των δίσκων τους. Τους παραδέχεται τότε και το κοινό των ΗΠΑ, που, όπως οι ίδιοι θυμούνται, μόνο ντομάτες που δεν τους πέταξαν στις πρώτες τους συναυλίες.

Ξεκινούν το ταξίδι τους το 2003, κάθε μέλος της μπάντας με διαφορετικά μουσικά ακούσματα, και μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει να δίνουν συναυλίες στην Ισπανία και στο εξωτερικό με soldout εμφανίσεις. Το 80% των συναυλιών τους γίνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος και το υπόλοιπο 20% σε άλλες ηπείρους. Κερδίζουν τις εντυπώσεις από όπου κι αν περάσουν και είναι λογικό.

Με κάποια παραπάνω κιλά τώρα, όπως οι ίδιοι δηλώνουν γελώντας, αλλά και με περισσότερη εμπειρία στο κομμάτι των live, έχουν μάθει από τα λάθη τους, δεν ξεχνούν από πού ξεκίνησαν και τονίζουν ότι χρειάστηκαν πολλές πρόβες για να δεθεί το μπάσο με το σαξόφωνο, η κιθάρα με τα ντραμς και το πιάνο με τα φωνητικά. Τώρα, με άλλη πλέον άνεση, συνεχίζουν τις χαλαρές συγκεντρώσεις με φίλους, όπου προγραμματίζουν τις επόμενες εμφανίσεις τους, και απολαμβάνουν την αναγνωρισιμότητά τους.

Το τελευταίο τους album 13th Avenue South είναι ο όγδοος σε σειρά δίσκος τους και παραγωγός τους σε αυτή τη δουλειά ο Brad Jones των Alex and The Great Recording studios του Nashville (Tennessee, ΗΠΑ). Αξίζει να τους δώσεις μία ευκαιρία.

Planet M

Τι να γράψω τώρα; Εμ.. γενικά αλλάζω, όπως οι εποχές και ο άνεμος... Κάποιες σταθερές αξίες πάντως, όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι ταινίες, τα βιβλία, η φωτογραφία, το μποξ, η μουσική, τα κάστανα και το καλαμπόκι (άσχετα τα δυο τελευταία, αλλά ήθελα να τα βάλω). Επίσης, οι ειλικρινείς άνθρωποι.

Add comment

Κατηγορίες